tiistai 31. heinäkuuta 2018

Heinäkuu 2018 tilannekatsaus

Niin vain vierähti heinäkuukin ja kesä alkaa taittumaan loppu puolelle. Arkipäivät on ollut mukavan rauhallista ja viikonloput on mennyt lasten kesälomatoiveita toteuttaessa. Loman alkuun on vajaa kaksi viikkoa, joten ei tässä valittaakaan parane.
Taistelin tovin kesän kulutusjuhlaa vastaan, mutta totesin lopulta lapsien olevan oikeassa. Kesällä pitää tehdä kaikkea kivaa ja viettää aikaa muuallakin kuin kotona.

Hauskan pito näkyy sitten kyllä säälimättömästi myös niissä tylsissä taulukoissa.
(oikeasti rakastan taulukoita).


Ei tässä oikeasti noin paljon ole hauskaa pidetty, vaan aikaisemmin kertomani lomamatkan maksaminen kuritti varallisuutta 1240 euron edestä. Onneksi ihan niin paljon ei jääty miinukselle.
Osakkeisiin en laittanut uutta rahaa ollenkaan ja Nordnettiinkin siirsin vain 200 euroa kuukausiohjelman mukaisesti. Asunto ilmestyi nyt myös varallisuuteen, syitä siihen voit lukea edellisestä kirjoituksestani.
Kesäkuussa varallisuus käväisi jo yli 8000 euron, mutta vakaasti uskon saavuttavani tämän vuoden tavoitteen ennen joulua.

Rahaa kun ei ollut tyydyin viilaamaan säästösuunnitelmaa ja tekemään kaksi myyntiä. Superrahastoissa Tanska putosi nyt kokonaan pois ja päädyin jopa myymään olemattoman osuuden pois. Jatkossa kuukausiohjelmassa on superrahastoista Suomi, Ruotsi ja Norja. Niiden lisäksi mukaan mahtui Handelsbankenin USA indeksi. Tämä on muuten hyvä vaihtoehto Amerikan markkinoille tähyävälle. Kuluton minimimerkintä vain 15 euroa, pienet kulut 0,20% ja maksuton lunastus.

Etf-rintamalla tehtiin myös muutos. Otin kuukausiohjelmaan mukaan DXET:n, joka pyrkii seurailemaan euro stoxx 50 indeksiä. Eli jatkossa näitä tulee joka kuukausi salkkuun yksi kappale ja kuten tähän asti IS3N:ää kaksi kappaletta.


Toinen myynti tapahtui osakesalkun puolella, kun päätin luopua Hennes&Mauritzin osakkeista. Näistä jäi käteen yksi osinko ja noin 10% arvon nousu.
Tilalle tuli lisää Teliaa,Nordeaa ja Cityconia. Uutena osakkeena päädyin ostamaan myös Sampoa. Kaikki ostot jälleen tulevat osingot mielessä.


Hyvää loppu kesää kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti