keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Huhtikuu 2018 tilannekatsaus

Taas on kuukausi vierähtänyt ja vapustakin selvitty.
Ensimmäisenä asiana huhtikuusta tulee mieleen järjetön kiire töissä, töitä on enemmän kuin ehtii tehdä ja myös työrintamalla tulos kasvaa kuukaudesta toiseen. Tästä palkintona sain palkankorotuksen, joka valitettavasti oli lähes kosmeettinen, mutta ainakin panokseni on huomioitu.
Jatkuvassa kiireessä viikonloppujen merkitys korostuu ja vapaa-aikaa osaa arvostaa vieläkin enemmän. Ajatus sivutoimisesta työnteosta on taas nostanut päätänsä, tällä kertaa sen tosin otti puheeksi vaimo, jonka mielestä voisimme yrittää yhdessä kehittää jotain, josta saattaisi taskunpohjalle jäädäkin jotain. Resepti on helppo: työ/yritys, joka tuottaa hyvin lähes nolla panostuksella ajanpuutteen takia. Voitte vain kuvitella kuinka monta hyvää ajatusta on valmiina toteutettavaksi...kyllä, ei yhtään.

Varallisuus jatkoi kasvuaan tuon saman 700-800 euroa kuukaudessa, mikä ei ole lainkaan huonosti, vaikka parempaankin olisi ollut mahdollisuus. Puhelimen hajoaminen lohkaisi säästösummasta 150 euroa vakuutuksen omavastuuseen.
Huhtikuussa osinkoja maksoi Telia, Oriola ja Fortum yhteensä 22,96 euroa. Yhteensä olen osingoilla tienannut tänä vuonna 105,30. Enään puolet matkaa tavoittelemaani 200 euron osinkopottiin.


Huhtikuun ostot:
Citycon 60kpl 1,84e/kpl
AT&T 5kpl 33,40usd/kpl

Cityconia ostelen aina kun hinta kulujen kanssa alittaa sen hetkisen keskihintani. Neljä kertaa vuodessa maksettava osinko houkuttaa, ehkä liikaakin.
AT&T:n ostossa on oikeastaan yhtä huonot perusteet, mutta pidän yritystä silti suhteellisen varmana sijoituksena.
Näiden ostojen lisäksi tässä kuussa meni taas 100 euroa rahastoihin ja 50 euroa IS3N-etf:ään.08.05 järjestetään Tampereella sijoitusmessut joihin ajattelin osallistua ensimmäistä kertaa elämässäni. En oikein tiedä mitä edes odottaa, mutta josko sieltä yhden kokemuksen rikkaampana tulisi takaisin.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisen käänteen olet tehnyt! Aina mukava lukea miten ihmiset ovat kääntäneet talousasiansa ja alkaneet tavoitella parempaa. Voin kuvitella, että vastaavat kertomukset inspiroivat muitakin miettimään omaa talouttaan. Onnea jatkon kannalta myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Toivon todella, että oma kertomukseni innoittaa edes yhtä ihmistä tekemään saman ja tajuamaan kuinka paljon parempi vaihtoehto tämä on oman tulevaisuuden kannalta.

      Poista