torstai 5. huhtikuuta 2018

Maaliskuu 2018 tilannekastsaus

Sain viimein maaliskuun pakettiin, turskan kalastamiseksihan se meni, mutta jäi sitä jotain säästöönkin. Maaliskuussa taas seurasin tarkemmin mihin kaikkeen rahat menee. Budjetti toimii, mutta mieleni tekee koko ajan nipistää euro sieltä ja toinen täältä.
Vaimon kanssa saimme vihdoin sovittua ja tehtyä ruokatilin, johon molemmat siirtävät kuun alussa rahaa. Maaliskuun tarkkailun jälkeen tulen jatkossa siirtämään 400 euroa aikaisemman budjetoidun 500 euron sijaan.

Rahastoihin en maaliskuussa tarkoituksella laittanut lainkaan lisää rahaa, suunnitelmissa on jättää jatkossa Tanskan superrahasto pois ja keskittyä Norjan, Ruotsin ja Suomen rahastoihin. Myös Handelsbankenin USA indeksiin aion jatkossa laittaa kuukausittain rahaa.
IS3N sai perinteisen 50 euron lisäsijoituksen, koossa nyt 10 osuutta. Samalla Nordnetin salkkukin nousi yli 1000 euron. Tätä kirjoittaessani ylitin ensimmäisen kerran 6000 euron sijoitus/säästö varallisuuden.

Maaliskuussa tuli myös ensimmäiset vähän paremmat osingot. Capman, Nordea ja Citycon tuottivat nettona yhteensä 80,64 euroa. Nämä uudelleen sijoitettiin Teliaan.
Maaliskuun ostot:
Hennes & Mauritz 45kpl 126,60sek/kpl
Telia Company 20kpl 3,824e/kpl
Citycon 50kpl 1,898e/kpl

Varallisuutta onnistuin kasvattamaan noin 760 euroa, vaikka salkku huiteli pahimmillaan melkein 300 euroa pakkasen puolella.
On tämä säästäminen ja sijoittaminen vain mukavaa puuhaa. Vuosi sitten minulla oli reilusti enemmän osamaksuja/luottokortti lainaa kuin nyt varallisuutta. Niin se elämä vaan opettaa ja asioissa voi onnistua kun jaksaa yrittää ja uskoo itseensä.

Toivottavasti teidän alkuvuosi on sujunut hyvin?

1 kommentti: