keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Helmikuu 2018 tilannekatsaus

Jos järjettömällä kiireellä ja elämässä sähläämisellä voisi rikastua olisin jo mukavasti eläkkeellä ja vähintäänkin Roope ankan kanssa samalla viivalla. Valitettavasti kiireestä huolimatta meno muistuttaa enemmän Aku ankkaa.

Olin jo valmistautunut heikkoon kuukauteen, koska päätin vihdoin pitää talviloman ja viettää sen lasteni kanssa ja heidän ehdoilla. Rahaa paloi, mutta menipä kerrankin hyvään tarkoitukseen.
Juuri ennen kuun vaihdetta kuitenkin kahden auton omistaminen näytti nurjan puolensa, vaimon käyttämästä autosta hyytyi akku kesken työmatkan ja toisesta autosta hajosi laturi. Tämä lysti kustansi kaikkiaan 548,50 euroa. Ensimmäisen kerran jouduin turvautumaan hätävarastooni, josta lohkaisin 350euroa kattamaan kuluja.
Lopputulos näyttää tältä:


Osakesalkku sentään kasvaa ihan mukavaa tahtia. Helmikuun aikana mukaan tarttui lisää osingon maksajia:
Nordea bank 20kpl 9,905e/kpl
Capman 100kpl 1,61e/kpl
Capman 200kpl 1,628e/kpl
Oriola B 10kpl 2,76e/kpl

Lisäksi yhteensä 100euroa meni jälleen Nordnetin kautta kaikkiin neljään superrahastoon ja 50euroa ISN3-etfään. 10 kuukautta aikaa tuplata varallisuus päästäkseni tavoitteeseen, tässä kohtaa tuntuu vielä aika helpolta hommalta.

Maaliskuussa olisin sitten Saksan matkan vuoro, jonka ostin vaimolle joululahjaksi. Matkustaminen on edelleen se juttu, johon käytän rahaa jopa mielummin kuin säästän. Matkakassa tulee syömään maaliskuunkin säästöprosenttia, mutta pitäähän sitä matkalla rahaa olla mukana.

Kiinteistö puuttuu edelleen varallisuuslaskuista, vaikka arvioitutimme asunnon uudelleen ikkunaremontin jälkeen. 212000euroa on uusi arvio, nousua siis 12000euroa, joka on hieman vajaa puolet remontin kokonaiskustannuksesta. Tämä oli kyllä tiedossa, eikä remonttia tehty asunnon arvon, vaan asumismukavuuden takia.
En oikein tiedä pitäisikö asunnon velaton osuus lisätä varallisuuteen lähinnä kaunistelemaan kehityslukua vai jättää se pysyvästi pois?

Päivitin myös salkku-välilehden, jonka tulen jatkossakin kopiomaan suoraan Nordea Investorista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti