torstai 8. helmikuuta 2018

Pörssiromahdus tulee

Sainko sinut klikkaamaan? Näin toimi tällä viikolla iltapäivälehdet ja osa vähän vakavamminkin uutisoiva uutiskanava. Myönnetään ettei tämän viikon laskut ole kivalta tuntunut ja enhän voi edes tietää jatkuuko, paheneeko vai kääntyykö suunta. Ainoa asia josta voin olla varma on sijoittamisen jatkuminen.

Salkku on tällä hetkellä noin 3% pakkasella ja aloin miettimään missä kohtaa omat tuulihousut alkavat lepattamaan niin paljon, että painetaan paniikkinappulaa. -25% vai -50%? Valtavia summia minulle, mutta jos ajattelen asian toista kautta niin noita rahoja ei minulla edes olisi jos en olisi sijoittamista aloittanutkaan. Ylimääräistä rahaa, joka tarjoaa osinkotuottoa, vaikka salkku olisi kuinka miinuksella.

Sijoita vain summa jonka olet valmis häviämään.
Näin kuuluu monen sijoitusoppaan ja talousneuvojan ensimmäinen sääntö. Jos tätä sääntöä noudattaa, niin en oikeastaan edes ymmärrä miksi pörssiromahduksessa tai edes pitemmässä laskussa pitäisi panikoida? Ymmärrän kyllä paniikin ihmisillä joilla salkku vivutettu tappiin, mutta puhun nyt vain omanlaisistani sunnuntai-surffailijoista, jotka leikkivät omilla rahoillansa sijoittajaneroja. Neroudesta puhuttaessa pakko mainita lähes Warren Buffet- tyylinen nopea YIT:n myynti huimalla 3% voitolla ja sillä rahalla tuplattiin Capmanin omistus alas valahtaneesta kurssista parempaan osinkoprosenttiin vedoten. Pienistä asioista voi saadaan suuren ilon ja onnistumisen riemun.

Hienoa kuitenkin huomata itsestäni kuinka nopeasti olen oppinut olemaan välittämättä notkahduksista ja punaisen värin täyttämästä salkusta. Siellähän makaavat kunhan osingot rullaavat.
Säästäminen ja sijoittaminen jatkuu siis suunnitelman mukaisesti joka kuukausi ostaen kaikella ylimääräisellä rahalla, jonka käsiini saan.

Pitäkää paniikkinappula pöytälaatikossa ja odotetaan osinkokevättä rauhallisin mielin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti